DEN HAAG - De Rotterdamse middelbare school Ibn Ghaldoun moet ruim 1,2 miljoen euro terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs. Dat heeft het departement dinsdag bekendgemaakt.

Volgens staatssecretaris Marja van Bijsterveldt is het geld onrechtmatig besteed. Eerder deed het ministerie aangifte tegen de school wegens fraude.

De financiële misstanden op Ibn Ghaldoun kwamen in 2007 aan het licht. De school heeft onder andere onderwijsgeld gebruikt voor reizen van leerlingen, ouders, personeel, bestuur en buitenstaanders naar Saoedi-Arabië.

Loonlijst

Verder staan twee personen op de loonlijst die geen werkzaamheden hebben verricht voor de school. Ook heeft Ibn Ghaldoun in 2003 een aantal touringcars aangeschaft waarmee de school het leerlingenvervoer in eigen beheer uitvoerde.

Het is tegen de regels geld van de overheid aan andere zaken dan onderwijs te besteden. "Wanneer de scholengemeenschap de onrechtmatige bestedingen niet zelf terugbetaalt, zal het bedrag op de bekostiging van de school worden ingehouden", aldus de ministerie.