DEN HAAG - Wie maandag bij de winkel is geweest en dacht geen prijs te hebben in de Staatsloterij, moet zijn lot vooral nog even niet weggooien.

Wie dat al wel heeft gedaan, doet er goed aan zijn lot nog even op te vissen uit de prullenbak.

Storing

De terminals van de Staatloterij zijn maandag getroffen door een landelijke storing, waardoor de apparaten niet aangaven of iemand in de trekking van 10 februari prijs had. Dat heeft een woordvoerster van de Staatsloterij maandag gezegd.

Mensen die het lot of de resten daarvan niet meer hebben, kunnen vanaf dinsdag 12 uur een formulier invullen op de website van de Staatsloterij. Aan de hand van dat formulier kan de Staatsloterij verifiëren of er echt een prijs gewonnen is.

Bewaren

De Staatsloterij roept iedereen op die maandag tussen half acht 's ochtends en half een 's middags bij een verkooppunt is geweest met zijn lot, om dat lot vooral niet weg te gooien. Ook de winkeliers zijn door de loterij benaderd om ingenomen loten, verscheurd of niet, te bewaren. Bij de verkooppunten, zoals sigarenwinkels en postkantoren, worden maandelijks zo'n 1,8 miljoen loten verkocht.

In de ochtend hield de Staatsloterij er nog rekening mee dat het om een kleine storing in het systeem ging, maar al gauw bleek het om een landelijke storing te gaan. De organisatie hoopt dat alles dinsdag weer naar behoren werkt. "Maar dat moeten we eerst 200 procent zeker weten. Anders blijven de terminals op zwart." Deelnemers kunnen in de dagbladen, op de website en op teletekst zien of ze een prijs gewonnen hebben.