RIJSWIJK - Met de aanhouding van nog eens vier jongeren denkt de politie alle leden van een Rijswijkse jeugdbende te hebben opgepakt. Het gaat om twee jongens van twaalf en vijftien jaar en twee meisjes van dertien en vijftien, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

De tieners zouden de buurt rond het winkelcentrum In de Bogaard hebben geterroriseerd. Ze zouden twee kinderen van acht en elf jaar hebben mishandeld en bejaarden hebben lastiggevallen door hen in het gezicht te spugen.

Met mobiele telefoons maakte de bende opnamen van de mishandelingen. Een deel van de groep heeft mogelijk ook winkeldiefstallen gepleegd.

Verklaringen en bewijs

De politie kwam de verdachten op het spoor door verklaringen en bewijs op mobiele telefoons en computers.

De rechter-commissaris heeft besloten dat twee verdachten voorlopig blijven vastzitten. De 15-jarige jongen is op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in de zaak. De vierde verdachte wordt woensdag voorgeleid.

Verdachten

In totaal zijn in deze zaak tien verdachten aangehouden. Vanwege de ernst van de zaak en het herhalingsgevaar werd vorige week de voorlopige hechtenis van vier andere verdachten met dertig dagen verlengd.