NEW YORK - Hillary Clinton heeft zondag haar campagnemanager vervangen. De plaats van Patti Solis Doyle wordt ingenomen door Maggie Williams die al lang aan de zijde van Clinton heeft gewerkt, meldden Amerikaanse media.

Solis Doyle stelde het campagnepersoneel met een e-mail op de hoogte van de veranderingen.

"Ik ben er trots dat ik deze campagne heb geleid en nog trotser dat ik Hillary al meer dan zestien jaar mijn vriendin kan noemen. Ik weet dat ze een geweldige president zal zijn."

"Maggie is een fantastisch persoon en ik ben overtuigd dat ze goed werk zal afleveren", aldus Solis Doyle.

Privéomstandigheden

De aankondiging komt een dag na de slecht verlopen voorverkiezingen in Louisiana, Nebraska en Washington waar Clinton zoals verwacht het onderspit dolf. Volgens de Amerikaanse zender ABC zeggen velen in het campagneteam van Clinton dat privéomstandigheden ook een rol spelen in het besluit.

Solis Doyle is moeder van twee jonge kinderen en had verwacht dat de strijd op 5 februari wel gestreden was. Ze is moe en ietwat gedemoraliseerd bij de gedachte dat de strijd nog weken of zelfs maanden kan duren, stelden de ingewijden.

Buitengewoon

De gewezen first lady Clinton liet in een reactie weten dat Solis Doyle "buitengewoon werk heeft afgeleverd door ons op dit punt te krijgen - met de nominatie binnen handbereik- en ik ben enorm dankbaar voor haar vriendschap en haar uitmuntende werk".

Maggie Williams trad toe tot de campagnestaf van Clinton na de voorverkiezingen in de staat Iowa van begin januari. Ze werkte eerder al als chefstaf van de kandidate toen die nog first lady was.