RIJSWIJK - Het lichaam van de dinsdag overleden goeroe Maharishi Mahesh Yogi is zaterdag aangekomen in de Indiase stad Allahabad. Dat hebben media in India zaterdag gemeld.

De goeroe, die jarenlang resideerde in het Limburgse Vlodrop, wordt maandag in Allahabad gecremeerd op een oever van de Ganges.

Dat liet een neef van hem zaterdag weten. Eerder werd vermeld dat zijn lichaam aan het water zou worden toevertrouwd, maar dat blijkt niet waar.

Internet

De ceremonie is op maandagochtend half zes live te volgen op internet. Via de website van de Maharishi Open University gaat het ritueel de hele wereld over. De uitzending is nadien ook te downloaden op de site.

De stoffelijke resten van de op 91-jarige leeftijd overleden Maharishi werden vrijdag vanaf Schiphol naar Varanasi gevlogen. Vandaaruit werd het in een open truck naar het 120 kilometer verder gelegen Allahabad gereden, vergezeld door een konvooi auto's en bussen.

Schoolgebouw

In Allahabad werd het stoffelijk overschot in processie door de straten gedragen en in een schoolgebouw op een campus van de beweging van de goeroe ondergebracht. Het publiek was volgens ooggetuigen massaal uitgelopen om een glimp van de dode goeroe op te vangen.

Het lichaam ligt opgebaard in het schoolgebouw. Volgelingen kunnen daar zondag nog afscheid nemen.