AMSTERDAM - De ouders van de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann willen in beroep gaan tegen hun status van formele verdachte. Dat heeft de Britse krant Daily Mirror geschreven.

Madeleine McCann, destijds bijna 4 jaar, verdween op 3 mei uit het vakantieappartement van haar toen afwezige ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Onder de drie formele verdachten zijn ook haar ouders, Gerry en Kate McCann (beiden 39).

Advocaten

Volgens de krant onderzoeken hun advocaten wanneer zij het best officieel in beroep kunnen gaan tegen die beslissing van de Portugese justitie. Een basis voor zo'n beroep kan de uitlating zijn van de Portugese politiechef Alipio Ribeiro dat de McCanns 'mogelijk te vlug' officieel verdacht zijn geworden.

Ribiero

Volgens de Britse commerciële zender SkyNews is het niet uitgesloten dat die uitlating tot het opstappen kan leiden van Ribiero, die zelf enkele maanden geleden zijn topspeurder de laan had uitgestuurd omwille van loslippigheid tegenover de pers.

Aangevallen

Portugese oppositieparlementsleden hebben Ribiero aangevallen en menen dat zijn uitlating het onderzoek tegen het Britse paar om zeep heeft geholpen, aldus Sky. Die politici hebben dan ook minister van justitie Alberto Costa om uitleg gevraagd. Ondanks de status van formele verdachten is het Britse artsenpaar (nog) niet aangeklaagd.