ORANJESTAD - De schadevergoeding die de advocaten van de Arubaanse broers Deepak en Satish Kalpoe willen verhalen op de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Dr. Phil McGraw bedraagt minstens een miljoen dollar. Dat heeft hun advocaat op Aruba, Ronald Wix, verklaard.

Volgens raadsman Wix is de behandeling van de rechtszaak van de broers, die voormalige verdachten zijn van doodslag op Natalee Holloway, eind van dit jaar. McGraw wordt beschuldigd van smaad en oplichting.

Met verknipte geluidsfragmenten zou hij in een uitzending de indruk hebben gewekt dat de broers op een criminele manier betrokken waren bij de verdwijning van Natalee.

"Terwijl ze altijd hebben verklaard dat ze Joran van der Sloot alleen maar met hun auto hebben afgezet, licht advocaat Wix toe.

Moties

"De advocaten van Dr. Phil doen er van alles aan om te voorkomen dat de rechtszaak doorgaat. Ze dienen constant moties in om de zaak te vertragen.

Afgelopen week bleek de rechter in Los Angeles genoeg van hen te hebben toen hij besloot dat de tegenpartij nog maar een paar dagen heeft om te bewijzen dat er niet kan worden doorgegaan met het proces."