BATON ROUGE - Een studente heeft vrijdagochtend op een Amerikaanse technische universiteit twee andere vrouwen doodgeschoten. Vervolgens sloeg zij in het klaslokaal van het Louisiana Technical College de hand aan zichzelf. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

Het ziet ernaar uit dat de slachtoffers in de schoolbank zaten toen zij werden gedood, aldus de politie. Circa twintig andere studenten waren aanwezig tijdens de schietpartij in het klaslokaal op de tweede verdieping van de school in Baton Rouge.

Donderdag werden de Verenigde Staten al opgeschrikt door een man die om zich heen schoot in een gemeentehuis in een voorstad van St. Louis (Missouri). Dat kostte vijf mensen, twee agenten en drie lokale functionarissen, het leven. De politie schoot de man dood.

Basisschool

Op dezelfde dag beschoot een man in een klaslokaal van een basisschool in het noordelijke Ohio zijn echtgenote, met wie hij in een scheiding lag. Vervolgens stak hij haar voor de ogen van de kinderen met een mes. Na een belegering door de politie schoot hij zichzelf dood. De lerares maakt het relatief goed.