AMSTERDAM - Honderden mensen hebben donderdagavond meegedaan aan een protestmars tegen de gemeentelijke aanpak van de Wallen, de Amsterdamse rosse buurt. Met roze ballonnen en protestborden liepen de demonstranten van het sekstheater Casa Rosso naar de Dam.

Onder hen waren prostituees, buurtbwoners en ondernemers. Zanger Mick Harren trapte de protestmars, georganiseerd door Platform 1012, af met een speciaal door hem geschreven lied.

Op de protestborden stonden teksten als 'Ga ergens anders lopen kwallen. Blijf met je poten van de Wallen". Op de Dam hielden de marsgangers een minuut stilte.

Doorlichten

Het Amsterdamse stadsbestuur is al geruime tijd bezig met het doorlichten van de seks- en prostitutiebranche, teneinde malafide en criminele ondernemers de voet dwars te zetten. Seksclubs en 'ramen' moeten hierdoor sluiten.

Wim Boef van het Platform 1012 was erg blij met de grote opkomst. "We hopen dat met dit protest veel mensen bewust worden van onze zaak. Hiermee kunnen we de politiek in Den Haag wakker schudden", aldus Boef.