SOESTERBERG - Zanger Benny Neyman is donderdag op 56-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Soesterberg. Dat heeft zijn levenspartner en manager Hans van Barneveld bekendgemaakt. Neyman leed aan kanker.

De zanger overleed donderdagochtend.

"Hij is rustig in mijn armen heengegaan", aldus Neymans partner. "Hij heeft de strijd verloren."

Terugval

Eergisteren nog lichtte Van Barneveld de fans van zijn man nog in over de toestand van de zanger: "Halverwege vorige week kreeg hij een zeer zware terugval. Na een bloedtransfusie voelt Benny zich nu gelukkig een stukje stabieler.

Door het lange aan bed gekluisterd zijn (zes weken 24 uur per dag), krijgt hij ook last van pijnlijke doorligplekken. De bestralingspijnen zijn inmiddels wel goed onder controle."

Ziek

In december werd bekend dat de zanger ernstig ziek was. Het management schrapte meteen de aangekondigde concerttour die vanaf januari tot en met mei zou duren. De kanker manifesteerde zich kort nadat zijn laatste cd 'Onverwacht' was verschenen.

De zanger is vooral bekend geworden van zijn nummers Waarom Fluister Ik Je Naam Nog en Vrijgezel.

TROS

De TROS zendt donderdagavond na het laatste NOS Journaal op Nederland 1 een herhaling uit van het programma Voor alle fans....met Benny Neyman, maakte de TROS bekend.

Benny Neyman overleden