AMSTERDAM - Danny Blind moet voor de rechter komen omdat hij eind 2006 een ongeluk heeft veroorzaakt, waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. De voormalig Ajax-trainer en speler was in de auto gestapt terwijl hij te veel had gedronken.

In de aanklacht tegen Blind stelt het Openbaar Ministerie (OM) dat hij een ongeluk heeft veroorzaakt met zwaar lichamelijk letsel als gevolg en rijden onder invloed, zei een woordvoerster donderdag.

Het ongeluk gebeurde op 6 december 2006 vlakbij de Amsterdam ArenA. Uit een blaastest bleek dat Blind drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

Boete

Omdat de ex-Ajacied had gedronken, kan hij veroordeeld worden tot maximaal drie jaar gevangenisstraf of een boete van ten hoogste 11.250 euro. Was hij nuchter geweest, dan was de maximumstraf een jaar cel of een lagere boete. Kort na de aanrijding nam justitie Blind zijn rijbewijs voor negen maanden af.

Bekneld

Het 48-jarige slachtoffer raakte door de aanrijding bekneld in haar auto, die met pech langs de weg stond. De brandweer moest haar uit het wrak knippen. Met borst- en rugklachten werd ze opgenomen in het ziekenhuis.

Het 2-jarig kindje van de vrouw, dat ook in de auto zat, bleef ongedeerd.

De rechtszaak tegen Blind staat gepland voor 25 april.