WASHINGTON/ARLINGTON - Hillary Clinton en Barack Obama staan niet te lang stil bij de resultaten van Super Tuesday. Ze maakten zich woensdag al weer op voor de volgende voorverkiezingen.

Dit weekeinde worden ze verwacht in de staten Louisiana, Nebraska, Washington en Maine. Dinsdag heeft de zogenoemde Potomac Primary plaats als kiezers in Virginia, Maryland en Washington DC naar de stembus mogen.

Obama

Aanhangers van Obama, die donderdag naar New Orleans afreist, stellen dat het schema voorlopig in zijn voordeel is.

Ze praten volgens Amerikaanse media zelfs al voorzichtig over winst in Louisiana, Nebraska en Washington, waarmee ze een goed uitgangspunt hebben voor de daaropvolgende voorverkiezingen.

Clinton

Het Clinton-kamp zou meer rekenen op grote staten als Texas en Ohio die begin maart aan de beurt zijn.

De senator sprak woensdag nog wel van een "mad dash" (stormloop) naar komende dinsdag. Ze geeft niet zo maar op.

Underdog

Het kamp van Obama blijft er intussen op hameren dat hij de underdog is in het gevecht, een strategie die tot nog toe zijn vruchten heeft afgeworpen.

"Het worden moeilijke duels maar we hebben goede kansen om gedelegeerden aan ons totaal toe te voegen.", verklaarde campagnemanager David Plouffe.

New Mexico

Het was woensdagavond nog onduidelijk wie de winnaar is van de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat New Mexico.

Toen nog ruim 16.000 stemmen moesten worden geteld had Hillary Clinton een voorsprong van 210 stemmen op Barack Obama.

Telling

New Mexico is de enige van de 22 staten waarin op Super Tuesday door Democraten werd gestemd waar de telling nog niet is voltooid.

De onverwacht hoge opkomst verraste kiesfunctionarissen; het gevolg was lange rijen en tekorten aan stembiljetten.