CAIRO - In de Egyptische hoofdstad Caïro is zaterdagavond een flatgebouw van zes verdiepingen ingestort. Volgens de politie waren zondagavond zeven lichamen geborgen. Twee mensen, een meisje van twee en een vrouw van 62 jaar, zijn levend onder het puin vandaan gehaald. Tien bewoners worden nog vermist.

De peuter lag in een omhelzing met haar moeder, die het meisje met haar lichaam heeft beschermd en om het leven is gekomen. Het meisje heeft slechts lichte verwondingen opgelopen.

Vier van de zeven omgekomen slachtoffers zijn leden van één van familie. Zeven anderen zijn gewond geraakt. In het gebouw woonden ongeveer vijftig mensen. Twee aangrenzende gebouwen zijn ontruimd omdat die dreigen in te storten.

Het ingestorte gebouw was in 1946 gebouwd en drie maanden geleden gerestaureerd. Volgens de politie zijn de restauratiewerkzaamheden niet volgens de veiligheidsnormen uitgevoerd en kan het gebouw daardoor zijn ingestort. Dergelijke ongelukken komen in Egypte vaak voor. Omdat de huurprijzen in de loop der jaren vaak symbolisch zijn geworden, weigeren veel eigenaren gebouwen te onderhouden of bezuinigen ze op het onderhoud.