UTRECHT - Automobilisten bij Utrecht hadden dinsdagochtend last van een brandende kraanwagen op de weg. Iets na 7.00 uur werd de weg ten oosten van Utrecht helemaal afgesloten, aldus de ANWB.

Ruim een half uur later werd de weg richting Utrecht weer vrijgegeven, maar toen stond er al een file van 20 kilometer. De weg richting Arnhem, waar de brand was, bleef tot ongeveer 12.30 uur voor bergingswerkzaamheden gestremd waarna alle rijstroken weer werden vrijgegeven.

Het Korps landelijke politiediensten meldde dat de mobiele kraan, die 400 liter diesel en 200 liter olie bevatte, om 6.45 uur spontaan in brand vloog. De chauffeur zette zijn wagen op de vluchtstrook en kon zonder kleerscheuren wegkomen. Rond 8.00 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Vluchtstrook

De hulpdiensten hadden veel last van automobilisten die de file voortijdig verlieten en over de vluchtstrook verder reden, meldde het KLPD. Motoragenten moesten de brandweer begeleiden naar Driebergen om water op te halen voor de bluswerkzaamheden.

Ongeval kraanwagen