NEW HAVEN/WASHINGTON - Voor de tweede keer in de Amerikaanse verkiezingscampagne heeft de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton haar tranen niet willen of kunnen bedwingen.

Maandag bezocht ze New Haven, in het noordoosten van het land de universiteit Yale waar ze zelf heeft gestudeerd en actief werd in projecten voor kinderbescherming.

Een van de sprekers die Clinton verwelkomden, herinnerde eraan dat de voormalige First Lady en huidig senator Clinton altijd al kinderen heeft willen bijstaan. "Ze is altijd een standvastig verdedigster geweest van kinderen.

Trots

Dat is de waarheid die wij kennen en wij zijn trots op je," aldus spreekster Penn Rhodeen die in de jaren zeventig met Clinton samenwerkte in een project ten behoeve van kinderen. Enkele tranen ontsproten aan Clintons ogen na deze woorden.

Eerder in de campagne om tot presidentskandidaat van de Democratische Partij te worden gekozen, werd Clinton emotioneel in de staat New Hampshire. Dat zou haar campagne volgens waarnemers goed hebben gedaan, ten koste van haar Democratische rivaal Barack Obama, een senator uit Illinois.

Zij won vervolgens de voorverkiezingen in die staat.

Voorverkiezingen

Dinsdag zijn er in 24 staten voorverkiezingen. De Democratische tweestrijd tussen Clinton en Obama is volgens waarnemers een nek-aan-nek-race. De Democraten kiezen ruim de helft van de gedelegeerden die komende zomer bepalen wie er presidentskandidaat voor de partij wordt.

Hillary wordt emotioneel