HOEK VAN HOLLAND - Een passagierstrein, die op weg was van Hoek van Holland naar Rotterdam, is zondagavond iets na zeven uur tegen de achterzijde van een vrachtwagen gereden. Dat heeft spoorbeheerder ProRail laten weten.

Het treinverkeer op het traject was enkele uren stilgelegd. Reizigers moesten rekening houden met een behoorlijke vertraging. Rond negen uur werd het treinverkeer weer geleidelijk hervat.

De passagiers kwamen allemaal ongedeerd uit de trein en werden met bussen naar Rotterdam vervoerd, liet een woordvoerder van de NS weten. "Ze hebben er weinig van gemerkt."

Ook regelde de NS taxi's voor twintig mensen die in een andere trein zaten. Deze trein kon door het ongeluk niet verder rijden, maar de passagiers moesten op tijd in Hoek van Holland zijn voor de veerboot. "Gelukkig zijn deze mensen allemaal op tijd aangekomen", aldus de zegsman.

De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij, omdat de trein op de achterkant van de wagen botste. Volgens een woordvoerder van ProRail kwam de vrachtwagen door een file op de spoorbaan terecht.

De aanrijding vond plaats tussen de stations Hoek van Holland Haven en Maassluis West bij de overweg aan de Haakweg.