RIJSWIJK - Afgelopen weekeinde zijn in het verkeer zeker zes mensen om het leven gekomen door verkeersongelukken. In het Limburgse Bergen overleden zaterdag drie personen.

Het ongeval gebeurde op de N271. De drie zaten in een auto die werd bestuurd door een 26-jarige Pool, liet de politie weten. Hij raakte lichtgewond.

Volgens de politie gaf de bestuurder geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, die werd bestuurd door een 36-jarige man uit Bergen. Deze bestuurder en een andere inzittende zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Hoogeveen

In Hoogeveen kwam zaterdagvond een 45-jarige man uit Emmen om het leven. Volgens de politie had de Emmenaar op de A37 bij Hoogeveen vermoedelijk pech met zijn auto en stond hij achter de wagen waar hij een gevarendriehoek had neergezet.

Hij werd door een achteropkomende auto geschept. De bestuurder van deze auto, een 46-jarige man uit Heemskerk, is gewond naar een ziekenhuis in Emmen gebracht.

Snelheid

Door een verkeersongeval in het Limburgse Kelpen-Oler overleed zondagochtend een 36-jarige man uit Weert. Volgens de politie reed de man op de N280 met zeer hoge snelheid tegen een boom en was de bestuurder op slag dood.

In Aalsmeer kwam zondagavond een fietser om het leven door een aanrijding met een auto. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.