LISSABON - De Portugese politie heeft overhaast gehandeld toen zij de ouders van het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann als verdachten bestempelde. De chef van de betreffende Policia Judiciaria gaf dit zondag toe in een vraaggesprek met Portugese media. Hij uitte zelfkritiek.

Volgens het hoofd van de Portugese recherche, Alipio Ribeiro, was meer onderzoek nodig geweest voordat de ouders als verdachten in de verdwijningszaak aangemerkt hadden kunnen worden. Hij benadrukte dat de "beste personen" op de zaak zijn gezet.

Gerry en Kate McCann waren in september tot verdachten verklaard.

Naar verluidt sloten rechercheurs niet uit dat het echtpaar de dochter per ongeluk of opzettelijk had gedood en het lijk had laten verdwijnen. De ouders willen nu dat zij officieel van verdenking worden gezuiverd.

Precies negen maanden na de verdwijning van Madeleine in een Portugees vakantieoord is het lot van het destijds bijna vierjarige meisje nog steeds niet opgehelderd. De Brit Robert Murat (33), die in het vakantieoord woont, is met de McCanns de enige andere verdachte.