AMSTERDAM - Joran van der Sloot is volgens zijn oma ondergedoken op een adres waar niemand hem kan vinden. Dat meldt de NOS zaterdagmiddag.

De oma van Van der Sloot zegt dat hij niet van plan is de pers nog langer te woord te staan totdat de uitzending van misdaadjournalist Peter R. de Vries zondagavond is geweest. Zijn ouders zien vooralsnog geen reden om naar Nederland te komen en blijven in Aruba.

Vuur

Van der Sloot kwam de afgelopen dagen flink onder vuur te liggen nadat De Vries onthulde dat hij de zaak Holloway had opgelost middels in het geheim gemaakte opnamen. Deze onthullingen doet hij in zijn show.

Van der Sloot erkende dat hij tegenover 'een vriend' had verteld dat hij het lichaam van de tiener Natalee Holloway had laten verdwijnen. Vrijdagavond, in een uitzending van het televisieprogramma Pauw & Witteman, zei hij dat die uitspraak een leugen was.

Advocaat

Jorans Amerikaanse advocaat Joseph Tacopina liet eerder weten te vinden dat zijn cliënt had moeten ophangen toen hij werd opgebeld door het televisieprogramma. "Maar dat deed hij niet. Duidelijk is dat zijn ouders hier niet blij mee zijn." Onduidelijk is of Van der Sloots voornemen om dit weekeinde te zwijgen op dringend advies van zijn advocaat volgt.