BLERICK - De brand die woensdagavond uitbrak bij logistiek bedrijf Geodis Vitesse in Blerick, was vrijdag aan het begin van de avond nog niet uit.

Ook met de Cougar transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht, waarmee donderdag en vrijdag in totaal 85 keer steeds 2500 liter water boven de vuurzee werd uitgegooid, kon het vuur niet worden gesmoord, liet de brandweer vrijdag weten.

Afsluiting

De heli keerde aan het eind van de middag terug naar de thuisbasis, Vliegbasis Soesterberg. De politie sloot vrijdag de op- en afritten van de A73 en A67 bij Blerick enkele uren af om te voorkomen dat het verkeer de brandweer hinderde bij het blussen.

Burgemeester Hubert Bruls van Venlo vermoedt brandstichting in de loods, waar computers en printers waren opgeslagen. De schade loopt in de miljoenen.

Bewoners

De bewoners van in totaal vijf woningen die onder de rook lagen, zijn vrijdagmiddag weer teruggekeerd in hun woning. Ze waren daar donderdagochtend door de brandweer uit geëvacueerd.

De brandweer is op het hoogtepunt van de vuurzee met 120 medewerkers uit de hele regio aan het werk geweest. Momenteel zijn nog dertig mensen bezig met het blussen van de brandhaard.

Brand

Hoewel de brand in omvang is afgenomen, gaat de brandweer ervan uit dat het nog enkele dagen gaat duren voordat de brand volledig is geblust.