ROME - Vijf mensen zijn vrijdagochtend om het leven gekomen toen een man het vuur opende in het gemeentehuis van Aci Castello, een dorpje vlak bij de stad Catania van het Italiaanse eiland Sicilië. Een zesde persoon raakte gewond. Een van de doden is de burgemeester van Aci Castello. De dader pleegde later op de dag zelfmoord. Hij schoot zich in een kerk een kogel door het hoofd, aldus de Italiaanse televisie.

De dader was volgens de politie een 32-jarige gemeenteambtenaar. Volgens de eerste berichten zou hij naar het gemeentehuis zijn gekomen omdat hij een gesprek met de burgemeester wilde over zijn binnenkort aflopende arbeidscontract. Dat gesprek zou hem geweigerd zijn. Hij keerde kort daarop terug met een wapen.

Volgens de politie schoot hij in het gemeentehuis de burgemeester en drie ambtenaren dood. Op het plein voor het gebouw trof hij een gepensioneerde man dodelijk. Een uur na het begin van de klopjacht deelde de politie mee de dader te hebben aangehouden, maar later bleek dat niet te kloppen.