BLERICK - De brandweer krijgt ook vrijdag hulp van een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht bij het blussen van de miljoenenbrand bij Geodis Vitesse in het Venlose stadsdeel Blerick. De heli werd donderdag ook ingezet.

Dat liet de brandweer vrijdag weten. De politie heeft de afritten van de A67 en de A73 evenals een deel van de Eindhovensweg in de buurt van de brand afgesloten. Over deze weg liggen veel waterslangen van de brandweer. Die werden aanvankelijk herhaaldelijk kapotgereden. De politie verbaliseerde enkele automobilisten hiervoor.

Dagen

Met het opnieuw inzetten van de heli zet de brandweer alles op alles om de brand te blussen, zei een woordvoerster vrijdag. Desondanks zal het nablussen nog dagen duren. Vrijdagmiddag bekijkt de brandweer of de puinhopen van de brandende hal vol computers en printers met shovels uit elkaar kunnen worden getrokken. Dan kan de brandweer het vuur ook van binnenuit bestrijden.

Volksgezondheid

Drie woningen in de buurt van de brandhaard blijven ontruimd. Ze liggen in de rook. De brandweer blijft intussen meten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Tot nog toe was er geen gevaar voor de volksgezondheid, aldus de brandweer. Wel is er stankoverlast en zijn roetdeeltjes in de verre omtrek neergeslagen.

De brand in een 10 meter hoge opslaghal van 100 bij 100 meter van logistiek bedrijf Geodis Vitesse brak woensdagmiddag uit. Burgemeester Hubert Bruls van Venlo vermoedt brandstichting. De schade loopt in de miljoenen.