ORANJESTAD - De top van Justitie in Aruba is donderdag voor spoedoverleg bijeen geweest over nieuwe aanwijzingen in de Holloway-zaak. Dat heeft een bron binnen justitie op Aruba bevestigd.

De Arubaanse premier Nelson Oduber, minister van Justitie Rudy Croes, de korpschef en het openbaar ministerie (OM) hebben bij de bijeenkomst bekeken of er weer personen moeten worden aangehouden. Verwacht wordt dat daarover op korte termijn duidelijkheid komt.

Volgens het OM is Joran van der Sloot degene die het 18-jarige meisje Natalee Holloway in 2005 als laatste in leven heeft gezien. Hij is twee keer aangehouden in verband met de zaak, maar wegens gebrek aan bewijs moest justitie hem laten gaan.

Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries meldt dat hij zondag in zijn tv-programma de oplossing voor de verdwijningszaak onthult.

De Vries geeft donderdagavond uitleg over zijn bevindingen aan de moeder van Natalee Holloway, Beth Twitty. Twitty is in ons land op verzoek van de misdaadverslaggever, die zegt de zaak rondom haar verdwenen dochter te hebben opgelost.

De Vries liet de moeder van Natalee donderdag naar Nederland komen om haar op de hoogte brengen van zijn onderzoeksresultaten.

Peter R. de Vries wereldnieuws