AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft de moord op de Amerikaanse Natalie Holloway mogelijk bekend. Dat zou althans blijken uit een fragment uit een interview van misdaadverslaggever Peter R. de Vries met de Arubaanse procureur-generaal Hans Mos, dat via de website van De Vries uitlekte.

De betreffende pagina is inmiddels van De Vries' website verwijderd, maar Vkmag.com, een weblog dat de tekst ontdekte, heeft een schermafbeelding gepubliceerd.

Daarop is een gesprek te lezen tussen Mos en De Vries over een kennelijk met verborgen camera vastgelegde bekentenis van Van der Sloot. Mos zegt dat de beelden aanleiding vormen het onderzoek naar de verdwijning te heropenen.

Bewijs

Natalee Holloway verdween in 2005 na een avond stappen. Volgens het OM is Joran van der Sloot degene die het toen 18-jarige meisje als laatste levend heeft gezien. Hij is twee keer aangehouden in verband met de zaak, maar wegens gebrek aan bewijs moest justitie hem laten gaan.

Onderzoek

Het OM en de politie op Aruba onderzoeken momenteel of de aangeleverde informatie betrouwbaar is en of die licht werpt op de verdwijning en dood van Holloway. "Deze informatie kan in belangrijke mate bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway", aldus justitie.

De Vries beweerde eerder donderdag al dat hij de zaak-Natalee heeft opgelost. Een tipje van de sluier wilde hij niet oplichten. Dat doet hij pas zondag in de uitzending van zijn tv-programma.

Opgelost

In het televisieprogramma RTL Boulevard zei Peter R. De Vries donderdagavond dat het mysterie rondom Holloway zondag opgelost zal zijn. De Vries zei donderdagavond in het SBS-programma Hart van Nederland dat hij "nagenoeg alle vragen" rond de mysterieuze verdwijning heeft opgelost, "klip en klaar". Eerder dan zondag wil De Vries niet ingaan op de zaak.

Moeder

De moeder van Natalee Holloway, Beth, is donderdag in Nederland aangekomen. Dit op verzoek van Peter R. De Vries. Bij het RTL Boulevard waren donderdagavond beelden te zien van de moeder toen ze op luchthaven schiphol aankwam.

Bij het tv-programma Shownieuws zei De Vries donderdagavond de moeder de details rondom de zaak van haar dochter te hebben verteld. Dat was "een emotioneel moment", zo zei De Vries, die wederom niet specifiek op zijn bevindingen wilde ingaan.

Amerika

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wordt "door de hele wereld" gebeld met vragen over zijn uitzending komende zondag over de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway.

Volgens De Vries willen vooral Amerikaanse tv-stations nu al de SBS6-uitzending kopen, nog voordat bekend is wat de inhoud zal zijn.