BINGÖL - Turkse reddingswerkers graven sinds donderdag onafgebroken in de puinhopen van een kostschool in Bingöl. De school met daarin mogelijk nog zeventig kinderen stortte donderdag in door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. De aardbeving kostte het leven van ten minste honderd mensen in de regio.

De reddingswerkers hopen nog overlevenden te vinden, dertig uur nadat de aarde in de provincie Bingöl schudde. "De puinhoop is enorm, maar we geven de hoop niet op dat we nog overlevenden vinden", zei burgemeester Oguz Tozak tegen het Turkse persbureau Anatolia. Hij verwachtte echter dat zeker tweederde van de bedolven scholieren de aardbeving niet heeft overleefd.

Kinderen

In de nacht van donderdag op vrijdag werden zes kinderen levend uit de ingestorte kostschool gehaald. "Ze groeven een gat. Ze gaven me water en haalden me eruit", vertelde Yusuf Katkay, die in een ziekenhuistent ligt. Hij heeft geluk gehad. De reddingswerkers vonden ook de levenloze lichamen van 35 scholieren en een leraar.