URMOND - De snelweg A2 is in de nacht van donderdag op vrijdag afgezet ter hoogte van het Limburgse Urmond wegens een ernstig ongeval. Een gekantelde vrachtwagen blokkeerde de weg. Bij het ongeval waren volgens de politie ook twee auto's betrokken. Een daarvan belandde in een greppel.

Zeker vier personen raakten gewond, onder wie de vrachtwagenchuaffeur. Over de ernst van hun verwondingen kon de politie nog niets zeggen.

De rijbaan richting Maastricht is afgesloten, zei een woordvoerder van het Traffic Information Center (TIC) vrijdagochtend. Volgens hem kan de afsluiting richting Maastricht nog tot in de middag duren. De vrachtwagen, die dwars over de middenberm lag waardoor aanvankelijk beide rijrichtingen waren afgesloten, is inmiddels omhoog getakeld en wordt weggesleept.

Daarna wordt de middenberm gerepareerd en wordt er opnieuw geasfalteerd, aldus het TIC. Verkeer richting Keulen wordt omgeleid via de A67.

Automobilisten richting Eindhoven kunnen momenteel echter via de vluchtstrook verder. De zegsman van het TIC zei te hopen dat de rijstroken richting het noorden nog voor de spits worden vrijgegeven.