EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven wil over vier jaar een thema-attractiepark openen over het menselijk lichaam. Dat heeft de Eindhovense wethouder W. Claassen donderdag meegedeeld. De bouw van het park kost bijna 8 miljoen euro.

Het park heet Asklepion, naar de Griekse god van de gezondheid, en moet jaarlijks 350.000 bezoekers trekken. In het park staat een gezonde levensstijl centraal. Lol, liefde en lekker in je lijf vormen daarbij de invalshoek en niet een opsomming van alles, waaraan je misschien wel dood kunt gaan. Het park moet antwoord bieden op vragen over het menselijk lichaam.

Jonge gezinnen

Asklepion maakt deel uit van een groot zaken- en recreatiepark waar jaarlijks 2,5 miljoen mensen worden verwacht. Eindhoven mikt met Asklepion vooral op jonge gezinnen en scholen.

Als de gemeenteraad het plan voor het themapark goedkeurt, zal Eindhoven 3,2 miljoen euro neerleggen om het van de grond te krijgen. De overige kosten, 4,5 miljoen euro, zijn voor rekening van de stichting Asklepion. Een van de geldschieters in de stichting is het farmaceutische bedrijf Organon.