MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag een afvaardiging van de bewoners van de Patio Sevilla in Maastricht geïnformeerd over het strafrechtelijke onderzoek naar het instorten van vijf balkons in hun wooncomplex.

De balkons van het nieuwe gebouw stortten een week geleden in. Twee bewoners kwamen om. De bewoners klaagden begin deze week bij burgemeester G. Leers van Maastricht dat justitie hen onvoldoende of zelfs niet op de hoogte hield over het onderzoek. De burgermeester zond hierop een brief aan het OM in Maastricht.

Op verzoek van aannemer Smeets Bouw staat het OM toe dat kopieën van inbeslaggenomen administratie aan anderen ter inzage worden gegeven. Dat heeft het OM donderdag laten weten. De aannemer, die samen met projectontwikkelaar 3W Vastgoed het bouwteam vormde voor het complex, had om vrije inzage gevraagd om een eigen onderzoek in te kunnen stellen. Smeets Bouw wil voor de zekerheid de totale constructie van het gebouw laten narekenen.

Het deel van Patio Sevilla waar het onderzoek door TNO heeft plaatsgevonden, is woensdag vrijgegeven. De Maastrichtse afdeling Bouw- en Woningtoezicht en het ministerie van VROM kunnen de inbeslaggenomen brokstukken nu bekijken. Het onderzoek door justitie bevindt zich nog steeds in de "oriënterende fase".