SLIEDRECHT - Naar aanleiding van een grote brand in een loods aan de Rivierdijk in Sliedrecht zijn 29 bewoners van een dichtbijgelegen bejaarden- en verzorgingstehuis uit voorzorg verplaatst naar een andere vleugel in het gebouw, zo meldde een politiewoordvoerder.

De politie verwachtte eerder meer bewoners te moeten evacueren, maar dat bleek niet nodig. Even voor middernacht werd bij de loods, waarin twee vrachtwagens stonden, het sein 'brand meester' gegeven. De verplaatste bewoners kunnen waarschijnlijk snel weer terug naar hun eigen kamers.

Asbest

Omdat het dak van de loods asbest bevat, onderzoekt de brandweer of er asbestdeeltjes in de nabijgelegen woonwijk terecht zijn gekomen. Wanneer die worden gevonden, zullen ze zo snel mogelijk kundig worden verwijderd.

De brand ontstond rond kwart voor tien in een container en sloeg over naar de loods. Over de oorzaak is niets bekend. Bij de brand raakte niemand gewond. De afrit van de A15 Ridderkerk-Gorinchem bij Sliedrecht-Oost was door de rookontwikkeling in beide richtingen gedurende een paar uur afgesloten.

Bejaardentehuis ontruimd na brand