DORDRECHT - Arie S., de baas van een failliet piramidespel die nog een paar jaar straf te goed heeft, zit weer vast. Na zijn veroordeling was het onduidelijk waar de ex-inwoner van Dordrecht verbleef.

Hij had geen gehoor gegeven aan de oproep zich bij de gevangenis te melden.

De 46-jarige S. was de drijvende kracht achter het piramidespel Orpiton. Daarbij gingen jaren geleden duizenden mensen voor miljoenen euro's het schip in.

Voorarrest

De politie bevestigde woensdag dat ze zondagavond in een woning op de Jupiterlaan in Dordrecht een 46-jarige man uit het Belgische Brecht heeft aangehouden. S. moet nog een gevangenisstraf van drie jaar uitzitten. Hij heeft tot nu toe slechts enkele dagen in voorarrest gezeten.

S. organiseerde van januari 1997 tot en met april 2000 piramidespelen. Duizenden, vooral christelijke, mensen deden mee. Zij raakten hun geld kwijt toen de verdachte in 2000 failliet werd verklaard.

Ruim honderd gedupeerden deden na zijn faillissement aangifte wegens fraude en oplichting. Ook de belastingdienst heeft nog een half miljoen euro te goed.

Celstraf

De Hoge Raad bevestigde onlangs zijn veroordeling. Daarom moet hij de celstraf die het gerechtshof hem begin 2006 oplegde, uitzitten.