AMSTERDAM - Een 20-jarige Amerikaanse vrouw is aangeklaagd wegens het overtreden vanantiterreurwetten, is dinsdag bekendgemaakt. De vrouw had vorige week in hettoilet van een Amerikaans cruiseschip twee briefjes achtergelaten waarop stonddat alle Amerikanen aan boord zouden worden gedood.

Na de vondst van de briefjes werd meteen de politie ingeschakeld. Het enormecruiseschip, met ruim 2.400 mensen aan boord, moest van zijn route afwijken en agenten van de terreurbestrijdingseenheid van de FBI doorzochten hetvaartuig op explosieven en biologische of chemische wapens. Nadat de FBIbegonnen was alle passagiers en opvarenden van de Legend of the Seas teondervragen, gaf Kelley Marie Ferguson uiteindelijk toe dat zij de briefjes hadgeschreven.

De beklaagde zei dat zij helemaal geen zin om met haar familie op hetcruiseschip te zijn en dat zij de briefjes had geschreven om zo kort mogelijkop het schip te hoeven blijven, zei openbaar aanklager Edward Kubo. Ze heefthaar zin gekregen. Naar verluidt wilde de Californische Ferguson zo snelmogelijk terug naar huis om bij haar vriend te kunnen zijn. Zij kan voor haardaad maximaal tien jaar gevangenisstraf krijgen.