BRUSSEL - De Pakistaanse president Pervez Musharraf is zondag in de Belgische hoofdstad Brussel aangekomen. Hij begint hier een achtdaagse rondreis door Europa, die hem deze week ook nog naar Groot-Brittannië, Frankrijk en Zwitserland zal brengen, aldus een zegsman van de Pakistaanse ambassade in België.

Hij komt niet naar Nederland.

Musharraf spreekt zondag met leden van de Pakistaanse gemeenschap in België. Maandag begint zijn officiële programma. Dan staat op het eind van de middag een ontmoeting met leden van het Europees Parlement op de agenda.

Crisis

Het bezoek heeft plaats op het moment dat Pakistan in een politieke crisis verkeert. Eind december werd oppositieleidster Benazir Bhutto vermoord.

Van begin november tot medio december was de noodtoestand van kracht in Pakistan. Volgens Musharraf in verband met de terreurdreiging, maar critici zeggen dat hij zo zijn herverkiezing tot president veilig wilde stellen.

Spaanse media berichtten zaterdag dat de Spaanse inlichtingendienst CNI verscheidene Europese landen had gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen tegen Musharraf.