AMSTERDAM - Een ingehuurde look-a-like van Arnold Schwarzenegger heeft zondag voor groteonrust gezorgd in de Limburgse plaats Lomm. Dat heeft de politie Limburg-Noordmaandag laten weten.

De politie kreeg in de ochtend de melding dat een gewapende man zich verdachtophield bij een tankstation aan de Rijksstraatweg en besloot erop af te gaan.Een automobilist die moest wachten voor een rood verkeerslicht had bij de manduidelijk zichtbaar een wapen gezien. Ook zou de verdachte een geweer in zijnhand hebben.

Bij aankomst van de politie bleek al snel dat er geen sprake was van eenoverval. Een rijwielhandelaar, van wie het bedrijf in de buurt van hettankstation stond, had een verkoop- stuntdag. Ter gelegenheid daarvan had hijde look-a-like ingehuurd. Deze was uitgedost in de 'terminatorversie' vanArnold Schwarzenegger. Hij droeg een riotgun, gemaakt van een fietspomp.

De rijwielhandelaar werd niet bekeurd, maar kreeg wel een standje van deagenten. Hij had hen namelijk verzuimd van de actie op de hoogte te stellen.