HILVERSUM - De Arabische Europese Liga (AEL) gaat een tegenfilm uitbrengen op de dag dat de Koranfilm van Geert Wilders uit is.

Dat heeft Abdou Bouzerda van de Nederlandse tak van de AEL donderdagavond in de actualiteitenrubriek NOVA gezegd.

De AEL wil in deze film de andere kant van de Koran en de islam laten zien. "Ik roep alle moslims op zich aan te sluiten bij het publieke debat", zei Bouzerda.

Offensief

Bouzerda kondigde aan een offensief tegen de Nederlandse overheid te beginnen "als de regering mooi weer gaat spelen in het buitenland". "Als het gaat over veiligheid van Nederlanders in het buitenland, staan we daar voor honderd procent achter. Maar als de regering Nederland portretteert als een tolerant land dat geen problemen heeft met haar moslimgemeenschap, dan gaan wij die boodschap absoluut verstoren."

Aboutaleb

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken zei in het programma bereid te zijn om met zijn achtergrond en kennis van de Arabische taal zonodig in moslimlanden tekst en uitleg te geven over de film van Wilders en waarom die vertoond mag worden. "Als er een beroep op me wordt gedaan, zal ik dat zeker doen", aldus Aboutaleb.