UTRECHT - Het treinverkeer van Rotterdam naar Breda en Roosendaal heeft zaterdagavond meer dan een uur stilgelegen vanwege een brandende dragline langs het spoor tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe.

Tegen 23.00 uur gaf de brandweer het spoor weer vrij. De brand leverde een vertraging op van maximaal drie kwartier. Het treinverkeer zal van de stremming nog de hele avond last hebben, meldt de Railverkeersleiding.

Verder leverden verscheidene incidenten in het hele land weer vertragingen op. De gevolgen van een inmiddels herstelde breuk in de bovenleiding hinderen nog steeds het treinverkeer tussen Utrecht en Alkmaar.

Tussen Den Haag en Utrecht leidde een kapotte wissel tot oponthoud en door een kapotte trein liepen reizigers tussen Winterswijk en Aalten en half uur tot een uur vertraging op.

Ook vrijdag leidden gebreken aan spoor en treinen de hele dag tot vertragingen, vooral in het midden van het land. In Amsterdam was een ongeluk met een trein en een stroomstoring de oorzaak van veel vertragingen.

/DOSSIERDe NS