MAASTRICHT - Justitie in Maastricht heeft een deel van de administratie van aannemersbedrijf Smeets Bouw uit die plaats in beslag genomen. Ook van projectontwikkelaar 3W uit Maastricht heeft justitie een deel van de administratie meegenomen. Dat heeft de Maastrichtse persofficier A. Rogier zaterdag gezegd.

Justitie gaat ook delen van de administratie van de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Maastricht in beslag nemen, kondigde Rogier nog aan. Smeets en 3W vormden het bouwteam dat verantwoordelijk was voor de bouw van de patio Sevilla, waarvan afgelopen donderdagavond vijf balkons afbraken. Daarbij kwamen twee bewoners om het leven.

Onderste steen

Directeur P. Smeets van het bouwbedrijf liet vrijdag nog weten alle medewerking aan het justitiële onderzoek te zullen geven. "De onderste steen moet boven komen", zei hij toen. Burgemeester G. Leers (CDA) en voor de bouw verantwoordelijk wethouder W. Hazeu (GroenLinks) lieten bij die gelegenheid weten dat hun dienst Bouw- en Woningtoezicht 'niets te verwijten valt'.

De inbeslaggenomen documenten gaan over de bouw van de appartementen, getekend door de Spaanse architecten Ortiz en Cruz. Justitie is bezig met een grootscheeps onderzoek naar de oorzaak van het instorten.