SCHIPHOL - PVV'er Hero Brinkman neemt niets terug van zijn uitspraken over de Antillen. Bij aankomst in Nederland zondag benadrukte hij nogmaals dat hij die uitspraken gerechtvaardigd vindt en dat "de PVV zijn mond niet gaat houden".

Voor de tv-camera's deed het Tweede-Kamerlid er nog een schepje bovenop. "Die politici daar, die deugen niet. Het is een stelletje rovers. Iedereen denkt het, maar niemand zegt het." Dat Brinkman de eilanden typeerde als een corrupte boevenbende en daarvoor geen excuses wilde aanbieden, was voor het Antilliaanse parlement reden hem de toegang tot het parlementsgebouw te weigeren.

Gesprek

De PVV'er stelde verder dat de Antillen hoe dan ook weer met Nederland in gesprek moeten over hun staatkundige toekomst. "Als ze verder willen, dan moeten ze praten met ons en dat is inclusief mij", zei Brinkman.

Het liefst ziet de PVV'er de eilanden uit het koninkrijk verdwijnen. "We hebben ze verwend en daardoor zijn het uitvreters geworden. We moeten ze niet over de bol blijven aaien en met een zakje geld aankomen."

Overigens is de kans groot dat Brinkman er bij het volgende Parlementaire Overleg Koninkrijksrelaties in juni weer bij is. Het is de Tweede Kamer die de samenstelling van de Nederlandse delegatie bepaalt.