STUTTGART - Tien Nederlandse campings mogen zich dit jaar Superplatz noemen. De ADAC (de Duitse ANWB) overhandigde vrijdag een oorkonde aan de campings tijdens de CMT Stuttgart, een belangrijke internationale beurs voor caravans, motoren en toerisme.

Wat de Michelinster is voor de restaurants, is de Superplatz voor de kampeerbranche. De betreffende campings krijgen een prominente plek in 'Der Camperbibel', waarop veel Duitse kampeerders zich baseren bij hun keuze voor een vakantieadres.

Keurmeesters

De keurmeesters van de ADAC kijken voor hun oordeel onder meer kritisch naar het niveau van de sanitaire voorzieningen, de standplaatsen, zwembaden en speelvoorzieningen.

De gemeente Ommen heeft het beste campingaanbod van Nederland. Zowel De Beerze Bulten als De Kleine Wolf viel in de prijzen in Duitsland.

Campings

Daarnaast kregen de campings Tempelhof (Callantsoog), De Paal (Bergeijk), De Kuilart (Koudum), Scheldeoord (Baarland), Ter Spegelt (Eersel), De Wildhoeve (Emst), Roompot Beach Resort (Kamperland) en Breebronne (Maasbree) een oorkonde.