BREMEN - Een gewapende man heeft vrijdag in de Noord-Duitse stad Bremen een lijnbus gekaapt en ongeveer vijftien passagiers in gijzeling genomen. De politie heeft de bus aan het begin van de middag op de A7 bij Klein Förste tot stoppen gedwongen. Zij onderhandelt door de geopende busdeur met de gijzelnemer. Eén gegijzelde wist ongedeerd te ontsnappen.

Even voordat een aantal niet als zodanig herkenbare politieauto's de bus klemreed, had de ongeveer 25-jarige man een schot in de lucht gelost, waarbij niemand gewond raakte.

Volgens de politie werd de bus rond 09.40 uur gekaapt. De kaper bedreigde de chauffeur met een vuurwapen en dwong hem verder te rijden. Later mochten drie passagiers uitstappen. Over het motief van de dader is niets bekend. Hij heeft medische hulp gevraagd en eist volgens een politiewoordvoerder water, drinken en een nieuwe mobiele telefoon.

Op 11 april werd een bus gekaapt in de hoofdstad Berlijn. De dader had de dubbeldekker met tien inzittenden gekaapt na een bankoverval. Na vier uur rondrijden door Berlijn maakte een speciale eenheid van de politie toen een einde aan de gijzeling.