LONDEN - De kleinste school van het Verenigd Koninkrijk is niet zoals gepland heropend. De enige leerling kwam niet opdagen en daarom blijft de school dicht.

De lagere school op het eiland Papa Stour, onderdeel van de Shetland Eilanden, sloot afgelopen week weer nadat de pas benoemde lerares Jane Puckney vergeefs op haar leerling had gewacht, zo heeft het Britse dagblad The Times vrijdag bericht.

De lerares moest het enige kind op het eiland dat naar de lagere school gaat, onderwijzen. Negen maanden lang had Papa Stour zonder basisonderwijs gezeten. De vorige leraar ging met pensioen en de andere leerling op de lagere school vertrok naar een middelbare school.

Om het basisonderwijs op Papa Stour nieuw leven in te blazen werd een nieuwe lerares benoemd. De moeder van de leerling heeft echter bezwaar tegen deze leerkracht.

Ze stelt dat ze negen maanden geleden al heeft gewaarschuwd dat haar kind niet naar school komt als juffrouw Puckney zou worden aangesteld. De goed uitgeruste school is derhalve weer dicht. Juffrouw Puckney en de secretaris hebben niets te doen.