SCHIPHOL - De marechaussee op Schiphol heeft twee mannen (23 en 34) in Amsterdam aangehouden voor een grote vrachtdiefstal die in september vorig jaar op de luchthaven werd gepleegd.

De rechercheurs van de marechaussee wisten de verdachten op een ingenieuze manier op te sporen. De mannen stalen volgens de marechaussee negen pallets met digitale camera's uit een vrachtwagen.

De diefstal van 2500 camera's werd gepleegd nadat de dieven de pallets hadden verwisseld voor neppallets die waren verzwaard met zand. Dit om de diefstal te camoufleren. De rechercheurs slaagden erin de herkomst van dit zand te achterhalen en op die manier achter de identiteit van de dieven te komen.

Bouwwinkel

Het rechercheteam traceerde uiteindelijk de bouwwinkel waar het zand was verkocht, na een zoektocht die zich door heel Nederland heeft uitgestrekt. Door vervolgens de beelden van de beveiligingscamera van de winkel te analyseren, konden de verdachten uiteindelijk worden geïdentificeerd.

Wapens

Naast de aanhoudingen heeft de marechaussee ook drie huiszoekingen verricht. Daarbij werden naast een deel van de buit een vuurwapen, een boksbeugel en een grote som geld aangetroffen. Ook vonden rechercheurs bouwmateriaal waarmee de verdachten de pallets in elkaar hadden gezet.

De marechaussee sluit meer aanhoudingen niet uit.