AMSTERDAM - Rijkswaterstaat verwacht deze zomer flinke vertragingen als gevolg van een opknapbeurt van de westelijke ringweg rond Amsterdam. De werkzaamheden aan de A10, vanaf afslag S103 tot aan de Coentunnel, duren van 13 juni tot 1 september, zo maakte Rijkswaterstaat donderdag bekend.

In 2001 werd het grootste gedeelte van de A10 West al opgeknapt. Ook toen voorspelde Rijkswaterstaat flinke vertragingen maar die bleven voor een groot deel uit. Volgens de prognoses van Rijkswaterstaat zullen de files deze keer eerder beginnen en langer aanhouden. Ook wordt de maximale filelengte langer dan normaal het geval is.

Het publiek wordt, middels een grootschalige campagne, geïnformeerd over de situatie en worden opgeroepen om de overlast te beperken. Weggebruikers wordt verzocht een alternatieve route te kiezen of een andere vorm van vervoer.

Op- en afritten

Een aantal op- en afritten wordt gedurende de periode van de werkzaamheden, al dan niet 's nachts, afgesloten. Gedurende drie weekeinden in augustus wordt de rijrichting van noord naar zuid afgesloten van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur.

Het westelijk havengebied zal te allen tijde bereikbaar blijven, zo verzekerde Rijkswaterstaat. Een woordvoerder van de Amsterdamse Kamer van Koophandel liet donderdag weten de opknapbeurt te waarderen 'omdat veiligheid voorop staat'.

File

"Het is echter wel vervelend dat er files zullen ontstaan. In mijn opinie wordt te makkelijk voorbij gegaan aan het feit dat nu ook opstoppingen op andere wegen zullen ontstaan", aldus de woordvoerder.

In het betreffende gebied zal de A10 onder meer worden voorzien van Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB), de vangrails worden vervangen en reparaties worden uitgevoerd.

/LINK
Rondweg-a10-amsterdam pagina