DEN HELDER - Bij een schietpartij in hun woonplaats zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven mensen uit Den Helder gewond geraakt. De politie heeft de vermoedelijke schutter aangehouden, meldde zij zondag.

Een 24-jarige man werd met een kuitwond opgenomen in een ziekenhuis. Een 28-jarige raakte eveneens gewond aan zijn kuit en een ander (27 jaar) had mogelijk letsel aan zijn voet. Zij konden na behandeling naar huis.

De schietpartij vond plaats voor een café in het uitgaansgebied van Den Helder. In een grote groep mensen was een vechtpartij uitgebroken. Toen plots enkele malen werd geschoten, vluchtte de groep weg in de richting van een politieman. Toen nogmaals een schot klonk, loste de agent een waarschuwingsschot.

Een andere politieman kon een stukje verderop een man met een wapen aanhouden. Terwijl de politie hem overmeesterde, drongen omstanders zich op. Zij hadden het op de verdachte en zijn wapen voorzien. De situatie was zo bedreigend dat een agent zijn dienstwapen trok. De omstanders namen vervolgens afstand.

De politie heeft een 22-jarige man uit Den Helder die de verdachte schopte toen hij werd overgebracht naar een politiewagen eveneens aangehouden.