DELFT - De politie sluit niet uit dat er in een auto die dinsdag op de A13 bij Delft vlam vatte, een explosief verborgen zat. "Wij sluiten geen enkele oorzaak uit, een explosief behoort tot de mogelijkheden", aldus de politie.

De bestuurder van de auto, een 43-jarige Hagenaar, is met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Een politiewoordvoerster kon niet zeggen of het slachtoffer een bekende is van de politie.

Explosie

Het voertuig, volgens getuigen een Peugeot, vloog in brand na een explosie. Getuigen spraken van een harde knal en veel rookontwikkeling. Het ongeluk vond plaats op de oprit Delft-Noord.

Sporenonderzoek

Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) heeft sporenonderzoek gedaan op de 'plaats delict', zoals de politie de plek van het incident noemt. Vanuit een politiehelikopter zijn luchtfoto's gemaakt. De oprit was tot het begin van de avond voor het onderzoek afgesloten.

Rijkswaterstaat is nog tot in de avonduren bezig om het asfalt te herstellen.

Bom

Zaterdag was er in Delft ook een incident met een Peugeot. Medewerkers van een garage vonden een bom onder de auto die zij moesten repareren. De wagen bleek afkomstig van autoverhuurbedrijf Athlon in Almere.

Een medewerker van Athlon liet weten dat de auto die dinsdag in Delft explodeerde geen huurwagen was: "Ik heb met de politie gebeld, volgens hen gaat het om een particuliere auto."

Aanslagen

Delft werd vorig jaar opgeschrikt door twee aanslagen op auto's. In mei ontplofte op een parkeerplaats de Rolls Royce van een 57-jarige vastgoedhandelaar uit Pijnacker-Nootdorp. Een lawinepijl was de aanleiding van de ontploffing.

Enkele weken later was ook zijn Mercedes het doelwit van een aanslag. De auto raakte bij de explosie zwaar beschadigd.