LONDEN - Bilawal, de zoon van de vermoorde Benazir Bhutto, zei dinsdag dat hij het onderzoek van de Pakistaanse regering naar zijn moeders dood niet vertrouwt en verzocht de Verenigde Naties een onderzoek te beginnen.

De 19-jarige nam vorige maand na de moord op zijn moeder het leiderschap van de Pakistaanse Volkspartij PPP op zich. Bilawal is nu teruggekeerd naar Groot-Brittannië om later deze maand zijn studie in Oxford te hervatten.

Ondemocratisch

Tegen de journalisten in Londen zei Bilawal dat hij zijn plicht vervult en zich niet laat afschrikken door bedreigingen.

Op de vraag of zijn opvolging niet ondemocratisch is, antwoordde Bilawal: "Er is mij gevraagd dit te doen en dus doe ik het". Hij sprak de angst uit dat Pakistan uiteen zal vallen als er geen vrije en eerlijke verkiezingen worden gehouden.

Scotland Yard

Dinsdag meldden Pakistaanse autoriteiten dat Zubair Mahmood, de Pakistaanse detective die in 2002 de moord op verslaggever Daniel Pearl van de Wall Street Journal oploste, zich bij het team van Scotland Yard heeft gevoegd.

Het forensische team van Scotland Yard onderzoekt de moord op Bhutto op verzoek van President Musharraf.