AMSTERDAM - De bloedsporen in de huurauto van Gerry en Kate McCann blijken na nader forensisch onderzoek toch van het vermiste dochtertje Madeleine te zijn. Dat meldt de Daily Mail dinsdag.

Het vermoeden dat het meisje dood is en de ouders verantwoordelijk zijn voor het dumpen van het lichaam wordt daarmee volgens de Portugese politie groter.

Beschadigd

Een eerder onafhankelijk DNA-onderzoek kon niet bevestigen dat het bloed in zowel de auto als de flat van 4-jarige Madeleine afkomstig is doordat het genetisch materiaal was beschadigd. Met een nieuwe techniek kon het DNA wel goed worden onderzocht.

Zelfs kleine, beschadigde monsters kunnen met de zogenaamde 'low copy number analysis' onderzocht worden. De uitslag van de test spreekt in het voordeel van politie en justitie.

De Renault Scenic waarin het bloed werd gevonden, was 25 dagen na de verdwijning van Maddie gehuurd door de McCanns. De peuter verdween 3 mei. De bloedsporen werden gevonden in de kofferbak.

Verklaringen

De ouders hebben altijd volgehouden dat er onschuldige verklaringen zijn voor de bloedsporen. Het bloed zou afkomstig zijn van hun twee jaar oude tweeling.

De Britse krant meldt ook dat er binnenkort Portugese inspecteurs richting Engeland vertrekken om het echtpaar opnieuw te verhoren.