AMSTERDAM - Een 21-jarige man uit Amersfoort heeft woensdag tevergeefs geprobeerd teontkomen aan twee agenten. Zijn vluchtpoging zou niet misstaan in een goedeactiefilm. Volgens de politie Utrecht wilde twee motorrijders de bromfietseraanhouden omdat hij zonder helm reed. De man uit Amersfoort negeerde echter eenstopteken en ging er vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in, waarbij zij meerdere malen door debromfietser werden afgesneden. Eén van de agenten zag zich genoodzaakt debromfiets een trap te geven, toen hij opnieuw werd afgesneden. De man kwamdaardoor ten val en vluchtte te voet verder.

Tijdens zijn vlucht klom de 21-jarige over de zes meter hoge stadsmuur ensprong aan de andere kant naar beneden. Vervolgens zwom de man deScheltussingel op. De agenten zagen hem daarna een brandgang in rennen. Aan heteinde daarvan klom de verdachte over een schutting, ging via de achterdeur eenwoning binnen, liep naar de eerste verdieping en klom via een raam aan devoorzijde weer naar buiten. Daar werd hij uiteindelijk aangehouden.

Op het bureau bleek dat de bromfiets van de man op 14 april in Amersfoort wasgestolen. Naar de betrokkenheid van de 21-jarige man bij deze diefstal wordteen onderzoek ingesteld.