EINDHOVEN - Burgemeesterskandidaat Rob van Gijzel (PvdA) heeft maandagochtend bij het begin van de verkiezingscampagne zijn tien speerpunten voor Eindhoven gepresenteerd.

"Veiligheid staat bij mij op nummer één", aldus Van Gijzel die zijn campagne begon tussen de Eindhovenaren op het Centraal Station in de stad. Ook voor tegenkandidaat Leen Verbeek (eveneens PvdA) lijken veiligheid en leefbaarheid voorop te staan.

Ingrijpen

Van Gijzel: "Eenieder die over de schreef gaat, moet stevig worden aangepakt. Dat vraagt om een sterk politiekorps en een lik-op-stukbeleid van justitie. De gemeente moet vroeg ingrijpen als mensen op het verkeerde pad dreigen te komen."

Contact

Een sociale leefbare stad met sterke buurten, een sterke economie, uitstraling, een daadkrachtig en integer bestuur en een klantvriendelijke gemeente zijn andere punten. Als burgemeester wil hij een ambassadeur zijn voor de stad met goed contact met de inwoners.

Tegenkandidaat Leen Verbeek begint zijn campagne maandagochtend bij het nieuwjaarsontbijt van de gemeente. De huidige burgemeester van Purmerend stelt zich aan de Eindhovenaren voor als ervaren bestuurder.

"U mag van mij aannemen dat ik veel kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk meebreng om Eindhoven een nieuwe impuls te geven."

Overlast

Verbeek: "Ik wil het gevoel van veiligheid en leefbaarheid in de stad vergroten. De mensen moeten zich op straat vrij kunnen bewegen. Overlast wordt stevig aangepakt."

Sterk merk

Verder mag Eindhoven volgens hem best wat minder bescheiden zijn. "Nationaal en internationaal is Eindhoven een sterk merk, dat moeten we gebruiken"

De verkiezingscampagne duurt ruim twee weken. Op 23 januari gaat Eindhoven naar de stembus voor het raadgevend burgemeestersreferendum.