HOORN - Door een brand in een schuurtje van een woning aan de Juniusstraat in Hoorn zijn zaterdagmiddag twee broertjes van 4 en 5 jaar oud om het leven gekomen. Dat heeft de gemeente Hoorn bekendgemaakt.

De jongens waren aan het spelen in de schuur van hun huis in de Juniusstraat. Ze staken lucifers af. Volgens de gemeente is de brand veroorzaakt door een fles met brommerbenzine die in de schuur stond. Er ontstond een vlammenzee waar geen ontkomen aan was, liet de gemeente weten.

Oppas

De jongens stonden zaterdagmiddag onder toezicht van een oppas. De oppas belde de brandweer, die binnen 5 minuten ter plaatse was en de relatief kleine brand snel onder controle had. De twee jongens konden niet worden gered.

Burgemeester

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Hoorn sprak tijdens een persbijeenkomst zaterdagavond van een tragedie waar hij diep van onder de indruk is.

Hij liet weten dat zijn medeleven uitgaat naar de ouders, de twee broertjes van de overleden jongens, de oppas, de overige familie, vrienden en buren.

Gezin

Het getroffen gezin in de Juniusstraat bestond uit een moeder en vier zoons. Volgens burgemeester Veldhuizen had een van de oudere broers van de omgekomen jongetjes 's middags nog gewaarschuwd niet met vuur te spelen.

Het gezin heeft bijstand gekregen van slachtofferhulp.

Stille tocht

Veldhuizen zei later op de avond dat de gemeente geen stappen onderneemt om een stille tocht of iets dergelijks te organiseren. Volgens hem moet zoiets spontaan gebeuren.