KERKRADE - De politie heeft zaterdag een tweede verdachte aangehouden van een schietpartij waarbij vrijdagavond een man in Kerkrade om het leven kwam. Dat liet de politie weten.

De 31-jarige inwoner van Kerkrade werd rond 20.15 uur neergeschoten in een woning aan de Pannesheiderstraat. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren mochten niet meer baten.

De politie hield onmiddellijk na het incident een 32-jarige man uit Kerkrade aan. De verdachte meldde zich in een snackbar naast het huis waarin de schietpartij plaatsvond. Hij verzocht personeel van de zaak om contact met de politie op te nemen.

Gewond

Zaterdagmiddag arresteerde de politie in een ziekenhuis in Heerlen nog een 32-jarige man uit Kerkrade voor mogelijke betrokkenheid bij het incident. De man ligt gewond in het ziekenhuis. De politie onderzoekt of die verwondingen te maken hebben met de schietpartij.

Zoewel het slachtoffer als de twee verdachten zijn bekend bij de politie. De achtergrond van de schietpartij is volgens de politie nog niet duidelijk.